Zalm met wasabidressing

Advertentie
Ingrediënten
- 2 theelepels wasabipasta (tube)
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 4 zalmmoten
- 125 g taugé
- ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom dressing kloppen van wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalm aan beide kanten 4 min. bakken, tot vis nét gaar is. Wasabidressing over zalm in pan schenken. Intussen taugé in vergiet leggen, kokend water erover schenken en taugé laten uitlekken. Taugé over vier warme borden verdelen, zalm erop leggen en eventueel achtergebleven dressing erover sprenkelen. Garneren met sprieten bieslook. Serveren met witte rijst en beetgare peultjes.
Tip:
De rijstazijn in dit recept kan worden vervangen door 1 1/2 el witte-wijnazijn en 1/2 el water. De felgroene wasabipasta wordt wel Japanse mosterd genoemd. Deze is eventueel te vervangen door scherpe Dijonmosterd.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 7 g
- vet 25 g