bewaar
Zalm met wasabidressing
Zalm met wasabidressing
bewaar

Zalm met wasabidressing

20 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 theelepels

wasabipasta

4 eetlepels

lichte sojasaus

2 eetlepels

rijstazijn

1 theelepel

suiker

2 eetlepels

olie

4

zalmmoten

125 g

taugé

½ zakje

verse bieslook

Aan de slag

In kom dressing kloppen van wasabipasta, sojasaus, rijstazijn en suiker. In koekenpan olie verhitten en zalm aan beide kanten 4 min. bakken, tot vis nét gaar is. Wasabidressing over zalm in pan schenken. Intussen taugé in vergiet leggen, kokend water erover schenken en taugé laten uitlekken. Taugé over vier warme borden verdelen, zalm erop leggen en eventueel achtergebleven dressing erover sprenkelen. Garneren met sprieten bieslook. Serveren met witte rijst en beetgare peultjes.

tip

algemeenDe rijstazijn in dit recept kan worden vervangen door 1 1/2 el witte-wijnazijn en 1/2 el water. De felgroene wasabipasta wordt wel Japanse mosterd genoemd. Deze is eventueel te vervangen door scherpe Dijonmosterd.