Ingrediënten
10 porties
250 g
sushirijst
3 eetlepels
rijstazijn
1 eetlepel
suiker
2 theelepels
zout
3 stengels
bleekselderij
100 g
rosbief
½ zakje
waterkers
1 bakje
cocktailgarnalen
1 pakje
nori-vellen
1 eetlepel
wasabipasta
4 eetlepels
Japanse sojasaus
Aan de slag
Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren. Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel. Rijst helemaal laten afkoelen. Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden. Rosbief in reepjes snijden. Blaadjes waterkers van takjes plukken. Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden. Randen bestrijken met wasabipasta. Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen. Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen. Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken. Op schaal leggen. Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven. Direct serveren.
Temaki sushi

null porties
125 kcal
65 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren. Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel. Rijst helemaal laten afkoelen. Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden. Rosbief in reepjes snijden. Blaadjes waterkers van takjes plukken. Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden. Randen bestrijken met wasabipasta. Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen. Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen. Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken. Op schaal leggen. Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)250 g sushirijst
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout
3 stengels bleekselderij
100 g rosbief
½ zakje waterkers
1 bakje cocktailgarnalen
1 pakje nori-vellen
1 eetlepel wasabipasta
4 eetlepels Japanse sojasaus