bewaar
Temaki sushi
Temaki sushi
bewaar

Temaki sushi

1 uur 5 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

10 porties

250 g

sushirijst

3 eetlepels

rijstazijn

1 eetlepel

suiker

2 theelepels

zout

3 stengels

bleekselderij

100 g

rosbief

½ zakje

waterkers

1 bakje

cocktailgarnalen

1 pakje

nori-vellen

1 eetlepel

wasabipasta

4 eetlepels

Japanse sojasaus

Aan de slag

1

Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren. Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel. Rijst helemaal laten afkoelen. Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden. Rosbief in reepjes snijden. Blaadjes waterkers van takjes plukken. Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.

2

Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden. Randen bestrijken met wasabipasta. Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen. Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen. Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken. Op schaal leggen. Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven. Direct serveren.