bewaar
Groenteloempia met pittige dip
Groenteloempia met pittige dip
bewaar

Groenteloempia met pittige dip

15 min. bereiden
20 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

diepvries groenteloempia's

6

gewelde pruimen zonder pit

1 teen

knoflook

1

rode peper

1 el

zonnebloemolie

4 el

ketjap

2 el

pindakaas

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Breng de pruimen in 200 ml water aan de kook gedurende 5 minuten. Bak de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pruimen uitlekken, vang het vocht op en hak ze fijn. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.

3

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en peper 1 min. Bak vervolgens de pruimen 1 min. mee. Schep het pruimenkookvocht, de ketjap en pindakaas door het pruimenmengsel en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Serveer de saus bij de loempia's.