Ingrediënten
15 porties
1
sinaasappel
250 g
gedroogde vijgen
1 pak
mix voor bruinbrood
25 g
boter
Dit heb je nodig
broodbakmachine
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
Vijgenbrood

15 porties
185 kcal
10 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
algemeen:Geef bij dit vijgenbrood een kruidige gorgonzolaboter. Roer 100 gram gorgonzola (kaas) en 2 theelepels gedroogde tijm door 125 gram zachte boter. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 personen)1 sinaasappel
250 g gedroogde vijgen
1 pak mix voor bruinbrood
25 g boter
Dit heb je nodig
broodbakmachine