bewaar
Vijgenbrood
Vijgenbrood
bewaar

Vijgenbrood

10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1

sinaasappel

250 g

gedroogde vijgen

1 pak

mix voor bruinbrood

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • broodbakmachine

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.

tip

algemeenGeef bij dit vijgenbrood een kruidige gorgonzolaboter. Roer 100 gram gorgonzola (kaas) en 2 theelepels gedroogde tijm door 125 gram zachte boter. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.