bewaar
Hartig notenbrood
Hartig notenbrood
bewaar

Hartig notenbrood

10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

400 g

volkorenmeel

2 eetlepels

notenolie

1 theelepel

suiker

1 zakje

gedroogde gist

100 g

Hollandse geitenkaas

1 zakje

walnoten

1 zakje

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • broodbakmachine

Aan de slag

Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.

tip

algemeenServeer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.