bewaar
Volkoren pitabroodjes
Volkoren pitabroodjes
bewaar

Volkoren pitabroodjes

30 min. bereiden
4 uur 37 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

16 porties

500 g

volkorenmeel

1 zakje

gedroogde gist

2 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

1

Meng in een kom het meel met de gist en 2 tl zout. Voeg al roerend de olijfolie en 250 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.

2

Kneed het deeg door in ca. 8 min. tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg 3 uur rijzen.

3

Kneed het deeg door en verdeel het in 16 gelijke balletjes. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol elk balletje uit tot een dun rond lapje van ca. 8 cm. Leg ze op een met bloem bestoven blad en dek ze af met de theedoek. Laat de broodjes nog ca. 30 min. rijzen.

4

Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 230 °C. Leg 8 broodjes op de hete bakplaat, sprenkel er wat water over en bak de pita's in ca. 9 min. goudbruin en gaar. Leg de warme pita's in een mandje en bak de andere 8 broodjes op dezelfde manier. Lekker bij tapas of met hummus.

algemeenBak de broodjes van tevoren en rooster ze voor gebruik 1 min. in de broodrooster. Pitabroodjes laten zich goed invriezen. Ze zijn ca. 3 weken houdbaar.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.