bewaar
Karbonades met warme druiven
Karbonades met warme druiven
bewaar

Karbonades met warme druiven

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

garneeramandelen

2 x 2 stuks

haas- of ribkarbonades

2 el

olie

2 tenen

knoflook

300 g

pitloze witte druiven

3 bolletjes

stemgember

2 el

gembersiroop

Aan de slag

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin en laat op een bord afkoelen. Bestrooi de karbonades met peper. Verhit in een koekenpan de olie en bak de karbonades op matig vuur in 8-10 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Leg het vlees op een bord, bestrooi met zout naar smaak en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de knoflook 30 sec. in het bakvet. Voeg de druiven, amandelen en gember toe en roerbak 1 min. Neem de pan van het vuur en voeg de gembersiroop toe. Breng het druivenmengsel op smaak met peper en zout. Leg de karbonades op vier borden en schep het druivenmengsel erop. Lekker met broccoli en aardappelpartjes uit de oven.

algemeenStemgember is door het hoge suikergehalte lang houdbaar. Gebruik het fijngesneden door Aziatische gerechten, of in dunne plakjes op een broodje kaas. Ook lekker over fijngesneden over chocolade-ijs.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.