Panini met artisjokharten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pot gemarineerde artisjokharten (190 g)
- 4 ciabattas (broodjes, zak a 3 stuks)
- 100 g gorgonzola (kaas)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 4 eetlepels olijfolie
Keukenspullen
- contactgrill
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Contactgrill* voorverwarmen. In zeef artisjokharten laten uitlekken. Ciabattabroodjes opensnijden. Onderste helften royaal besmeren met gorgonzola. Artisjokharten en grofgescheurde basilicumblaadjes erover verdelen. Bovenste helft van broodjes erop leggen en goed aandrukken. Broodjes rondom met olie bestrijken. Broodjes tussen grillplaten van contactgrill leggen en in 5 min. goudbruin laten worden.
Tip:
*Panini kunnen ook onder een ovengrill of in een grillpan goudbruin geroosterd worden, ze worden dan alleen niet platgedrukt. In plaats van deze broodjes kunt u ook voorgebakken mini-ciabattina's (zak à 8 stuks) of in stukken gesneden ciabatta gebruiken. Na openen is voorgebakken brood nog twee dagen houdbaar in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 56 g
- vet 33 g