bewaar
Panini met artisjokharten
Panini met artisjokharten
bewaar

Panini met artisjokharten

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

gemarineerde artisjokharten

4

ciabattas

100 g

gorgonzola

1 zakje

verse basilicum

4 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • contactgrill

Aan de slag

Contactgrill* voorverwarmen. In zeef artisjokharten laten uitlekken. Ciabattabroodjes opensnijden. Onderste helften royaal besmeren met gorgonzola. Artisjokharten en grofgescheurde basilicumblaadjes erover verdelen. Bovenste helft van broodjes erop leggen en goed aandrukken. Broodjes rondom met olie bestrijken. Broodjes tussen grillplaten van contactgrill leggen en in 5 min. goudbruin laten worden.

tip

algemeen*Panini kunnen ook onder een ovengrill of in een grillpan goudbruin geroosterd worden, ze worden dan alleen niet platgedrukt. In plaats van deze broodjes kunt u ook voorgebakken mini-ciabattina's (zak à 8 stuks) of in stukken gesneden ciabatta gebruiken. Na openen is voorgebakken brood nog twee dagen houdbaar in de koelkast.