bewaar
Noodles met garnalen
Noodles met garnalen
bewaar

Noodles met garnalen

Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

2

rode uien

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

100 g

oestersaus

1 tl

sambal oelek

300 g

voorgegaarde dikke noedels

225 g

verse roze garnaal

Dit heb je nodig

  • wok

Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.