
Noodles met garnalen
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.
300 kcal (voedingswaarden)
25 min. bereiden
redelijk pittig
Ingrediënten
4 personen
600 g
verse sperziebonen
2
rode uien
1 teen
knoflook
2 el
zonnebloemolie
100 g
oestersaus
1 tl
sambal oelek
300 g
voorgegaarde dikke noedels
225 g
verse roze garnaal
Dit heb je nodig
wok
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.
Aan de slag
1
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.