Rösti met zuurkool

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue)
- 600 g rösti (diepvries)
- 3 eetlepels boter
- 150 g oesterzwammen
- 150 g gewelde abrikozen
- 1 zak kruidenzuurkool ((450 g), uitgelekt)
- 2 eetlepels peterselie (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom eieren loskloppen met zout en peper. Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen. In koekenpan 2 el boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken. Deksel op pan leggen en rösti 7 min. bakken. Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 min. bakken. Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden. In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 min. roerbakken. Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 min. verwarmen. Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren. Bestrooien met peterselie.
Tip:
prijs per persoon 1.60 (in januari 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 46 g
- vet 27 g