bewaar
Rösti met zuurkool
Rösti met zuurkool
bewaar

Rösti met zuurkool

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

100 g

blauwaderkaas

600 g

rösti

3 eetlepels

boter

150 g

oesterzwammen

150 g

gewelde abrikozen

1 zak

kruidenzuurkool

2 eetlepels

peterselie

Aan de slag

In kom eieren loskloppen met zout en peper. Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen. In koekenpan 2 el boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken. Deksel op pan leggen en rösti 7 min. bakken. Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 min. bakken. Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden. In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 min. roerbakken. Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 min. verwarmen. Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren. Bestrooien met peterselie.

algemeenprijs per persoon 1.60 (in januari 2004)