Pas­ta­sa­la­de met to­nijns­saus

Tonijn door je penne, aanvullen met groente en klaar is pasta(salade).

(302) waardeer
hoofdgerecht Tonijn door je penne, aanvullen met groente en klaar is pasta(salade). 4 personen
3 302

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan beetgaar. Halveer ondertussen de grote broccoliroosjes en kook de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet samen af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng de tonijn met de mayonaise en het citroensap. Meng de pasta en broccoli met de tonijnsaus. Schep de tomaten, olijven en kappertjes erdoor.

combinatietip:

Lekker met verse platte peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2003 week 50-51

Pastasalade met tonijnssaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­nijns­saus

1
1
  • 250 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan beetgaar.

2
2
  • 400 g broccoliroosjes

Halveer ondertussen de grote broccoliroosjes en kook de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet samen af en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g tonijnpaté
  • 4 el yoghurtmayonaise
  • 2½ el citroensap

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng de tonijn met de mayonaise en het citroensap.

4
4
  • 2 el zwarte olijvenplakjes
  • 3 el kappertjes

Meng de pasta en broccoli met de tonijnsaus. Schep de tomaten, olijven en kappertjes erdoor.

combinatietip:

Lekker met verse platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.