bewaar
Bonendip met walnootolie
Bonendip met walnootolie
bewaar

Bonendip met walnootolie

20 min. bereiden
9 uur 30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

200 g

gedroogde witte bonen

5 eetlepels

olie

5 eetlepels

walnootolie

1

citroen

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 zakje

verse bieslook

2 maal 150 g

snijbonen

1 theelepel

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.

2

Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.