bewaar
Bonendip met walnootolie
Bonendip met walnootolie
bewaar

Bonendip met walnootolie

20 min. bereiden
9 uur 30 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

gedroogde witte bonen

5 eetlepels

olie

5 eetlepels

walnootolie

1

citroen

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 zakje

verse bieslook

2 maal 150 g

snijbonen

1 theelepel

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.

2

Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonendip met walnootolie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig