bewaar
Prei met bieslookcrème en rundervinken
Prei met bieslookcrème en rundervinken
bewaar

Prei met bieslookcrème en rundervinken

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels (vastkokend)

750 g

prei

3 eetlepels

boter

4

rundervinken

1 kuipje

zuivelspread bieslook

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, halveren en in ca. 20 minuten gaarkoken. Prei schoonmaken en in ringen van ca. 1 cm snijden. In koekenpan boter verhitten. Rundervinken in ca. 15 minuten gaarbakken, regelmatig keren. Prei in weinig water in ca. 5 minuten gaarkoken. Prei afgieten en zuivelspread door prei scheppen. Zuivelspread langzaam laten smelten. Prei op smaak brengen met zout en peper. Rundervinken uit pan nemen. Bij bakvet 150 ml water schenken en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Rundervinken serveren met jus, aardappels en prei.