bewaar
Gevulde ossenstaartsoep
Gevulde ossenstaartsoep
bewaar

Gevulde ossenstaartsoep

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

3 stengels

bleekselderij

1

winterwortel

3 eetlepels

zonnebloemolie

100 g

risottorijst

1 zakje

ossenstaartsoep

1 bakje

cherrytomaten

200 g

rosbief

Aan de slag

Sjalotten pellen en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en in reepjes snijden. Wortel schoonmaken en in blokjes snijden. In (soep)pan sjalot, bleekselderij en wortel in olie 2 minuten bakken. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten bakken tot korrels glanzen. Zakje soep en 1 liter water erdoor roeren, al roerend aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Rosbief in reepjes snijden. Tomaatjes laatste minuut met soep meewarmen. Soep over vier grote soepkommen verdelen. Rosbiefreepjes erop leggen.