bewaar
Wortelsoep met gehaktballetjes
Wortelsoep met gehaktballetjes
bewaar

Wortelsoep met gehaktballetjes

20 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

1 grote

winterpeen

2 eetlepels

olie

100 ml

sinaasappelsap

750 ml

kippenbouillon

1 schaaltje

verse rundersoepballetjes

versgemalen zwarte peper

4 eetlepels

slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. In soeppan 1 el olie verwarmen en wortelplakjes 5 min. zachtjes bakken. Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen. Soep 10-15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot. Beetje grove peper erboven malen. In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 min. bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Staafmixer in pan zetten en soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen. Slagroom door soep roeren.