Wortelsoep met gehaktballetjes
190 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 grote
2 eetlepels
100 ml
750 ml
1 schaaltje
4 eetlepels
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 11 - We zijn jarig! 20 jaar AllerHande
Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. In soeppan 1 el olie verwarmen en wortelplakjes 5 min. zachtjes bakken. Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen. Soep 10-15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot. Beetje grove peper erboven malen. In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 min. bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Staafmixer in pan zetten en soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen. Slagroom door soep roeren.
Wortelsoep met gehaktballetjes

voorgerecht
4 personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. In soeppan 1 el olie verwarmen en wortelplakjes 5 min. zachtjes bakken. Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen. Soep 10-15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot. Beetje grove peper erboven malen. In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 min. bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Staafmixer in pan zetten en soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen. Slagroom door soep roeren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 grote winterpeen
2 eetlepels olie
100 ml sinaasappelsap
750 ml kippenbouillon
1 schaaltje verse rundersoepballetjes
0 versgemalen zwarte peper
4 eetlepels slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer




