bewaar
Rucolabouillonfondue met spiesjes
Rucolabouillonfondue met spiesjes
bewaar

Rucolabouillonfondue met spiesjes

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bak

paglia e fieno

1½ liter

kippenbouillon

1 zak

rucola

3

bosuitjes

2 eetlepels

groene pesto

4 eetlepels

mayonaise

3 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Lintpasta in ruim water met zout in 3 min. net niet beetgaar koken. In vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken. Intussen bouillon aan de kook brengen. Rucola en bosuitjes in grove stukken snijden en door hete bouillon roeren. Na 3 min. rucola en bosuitjes met staafmixer of in blender pureren. Dipsaus roeren van pesto en mayonaise. Bouillon en dipsaus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Bouillon overscheppen in fonduepan en met lintpasta, spiesjes (zie diptips) en dipsaus op tafel zetten. Spiesjes in hete bouillon zetten en in paar minuten gaar laten worden. Na maaltijd pasta over vier kommen verdelen en rucolabouillon erop schenken.

algemeenDiptips: Maak spiesjes van biefstuk met grove vierseizoenenpeper, gele paprika en basilicum; kipfilethaasjes met pesto en champignons; cocktailgarnalen en stukjes stoneleek of dunne prei; gehaktballetjes met Italiaanse kruiden en cherrytomaatjes.