Karbonades met mosterdsaus en witlof

Advertentie
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 4 (rib)karbonades
- 50 g boter of margarine
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels suiker
- 2 takjes verse peterselie (zakje a 30 g)
- ½ pot mosterd-honingsaus (a 285 ml)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof schoonmaken en in de lengte in reepjes snijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades in ca. 13 minuten bruinbakken. Krieltjes met zout ca. 5 minuten koken. In wok olie verhitten en witlof ca. 5 minuten roerbakken (tot blaadjes licht glazig kleuren). Witlof op smaak brengen met zout, peper en suiker. Peterselie fijnknippen en door krieltjes scheppen. Saus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Karbonades serveren met peterseliekrieltjes, gebakken witlof en saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 46 g
- vet 33 g