bewaar
Karbonades met mosterdsaus en witlof
Karbonades met mosterdsaus en witlof
bewaar

Karbonades met mosterdsaus en witlof

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 struikjes

witlof

4

(rib)karbonades

50 g

boter of margarine

1 duopak

krieltjes

3 eetlepels

zonnebloemolie

2 theelepels

suiker

2 takjes

verse peterselie

½ pot

mosterd-honingsaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Witlof schoonmaken en in de lengte in reepjes snijden. Karbonades bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades in ca. 13 minuten bruinbakken. Krieltjes met zout ca. 5 minuten koken. In wok olie verhitten en witlof ca. 5 minuten roerbakken (tot blaadjes licht glazig kleuren). Witlof op smaak brengen met zout, peper en suiker. Peterselie fijnknippen en door krieltjes scheppen. Saus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Karbonades serveren met peterseliekrieltjes, gebakken witlof en saus.