bewaar
Schouderkarbonades met witlof
Schouderkarbonades met witlof
bewaar

Schouderkarbonades met witlof

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

schouderkarbonades

60 g

boter

1

sinaasappel

2 eetlepels

mosterd

2 zakken

aardappelpartjes met schil

6 struikjes

witlof

2 theelepels

suiker

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Karbonades bestrooien met zout en peper. In koekenpan 40 g boter verhitten en vlees in 4 min. bruinbakken, halverwege keren. Intussen sinaasappel schoonboenen, 2 tl van schil raspen en vrucht uitpersen. Mosterd, sinaasappelsap en -rasp en 200 ml water door bakvet roeren. Karbonades in nog ca. 15 min. zachtjes gaarstoven. Aardappelpartjes in gedeelten goudbruin frituren volgens gebruiksaanwijzing. Laten uitlekken op keukenpapier. Intussen witlof in lengte in vieren snijden en harde kern verwijderen. In wok rest van boter verhitten. Witlof 2 min. bakken. Suiker toevoegen en witlof in nog 8-10 min. op matig vuur gaar laten worden. Op smaak brengen met zout. Aardappelpartjes, witlof en karbonades over vier borden verdelen, stoofvocht over vlees scheppen.

algemeenprijs per persoon 2.30 (in februari 2004)