bewaar
Struisvogelbiefstuk met pittige gemberboter
Struisvogelbiefstuk met pittige gemberboter
bewaar

Struisvogelbiefstuk met pittige gemberboter

25 min. bereiden
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

zachte roomboter

½ cm

verse gemberwortel

½ zakje

verse bieslook

1 eetlepel

sambal badjak

4

struisvogelbiefstukjes

gemalen komijn (djinten)

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

Aan de slag

1

In kom 50 g boter losroeren. Met knoflookpers gember boven kom uitknijpen. Bieslook erboven fijnknippen. Sambal, zout en peper naar smaak door gemberboter roeren. Van boter reep vormen op stuk plasticfolie en tot stevig worstje oprollen. Rolletje in koelkast in 1 uur (of in diepvries in 15 min.) stevig laten worden.

2

Vlees bestrooien met peper en komijn. In koekenpan rest van boter verhitten. Vlees op hoog vuur in 6-8 min. bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Folie van boterrolletje verwijderen en boter in 8 plakjes snijden. Vlees op vier warme borden leggen, bestrooien met zout en plakjes gemberboter erop leggen. Serveren met haricots verts en knolselderijpuree.