bewaar
Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus
Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus
bewaar

Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

40 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

1 zakje

blanke amandelen

3 cm

gemberwortel

2

sjalotjes

4 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

gedroogde dragon

(versgemalen) peper

½ pot

gevogeltefond

2

struisvogelbiefstukjes

2 struikjes

witlof

1

tomaat

1 theelepel

appelstroop

zout

2 eetlepels

slagroom

Dit heb je nodig

  • wok

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

1

Amandelen grof hakken. Gemberwortel schillen en in plakken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5 minuten zachtjes bakken. Dragon, peper en fond toevoegen. Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.

2

Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen. Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Grillpan verhitten. Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen. In wok rest van olie verhitten. Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken. Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper. Slagroom door saus roeren en verwarmen. Biefstuk schuin in plakjes snijden. Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken. Garneren met tomaat.