Ingrediënten
4 personen
4
sjalotjes
1 dunne
prei
4
vleestomaten
½ zakje
tijm
2 eetlepels
olijfolie
1 fles
bouillon tomaat
1 theelepel
suiker
100 g
gedroogde linzen
zout
versgemalen peper
Aan de slag
Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.
Provençaalse tomatensoep met linzen

voorgerecht
null personen
145 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 sjalotjes
1 dunne prei
4 vleestomaten
½ zakje tijm
2 eetlepels olijfolie
1 fles bouillon tomaat
1 theelepel suiker
100 g gedroogde linzen
0 zout
0 versgemalen peper