Provençaalse tomatensoep met linzen

Advertentie
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 1 dunne prei
- 4 vleestomaten
- ⅓ zakje tijm (à 15 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fles bouillon tomaat (350 ml AH)
- 1 theelepel suiker
- 100 g gedroogde linzen (Silvo)
- zout
- versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 16 g
- vet 6 g