bewaar
Provençaalse tomatensoep met linzen
Provençaalse tomatensoep met linzen
bewaar

Provençaalse tomatensoep met linzen

45 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotjes

1 dunne

prei

4

vleestomaten

½ zakje

tijm

2 eetlepels

olijfolie

1 fles

bouillon tomaat

1 theelepel

suiker

100 g

gedroogde linzen

zout

versgemalen peper

Aan de slag

1

Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In grote pan olie verhitten en sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Prei toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Tomatenbouillon volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met water aanlengen. Bouillon, blokjes vleestomaat, tijm, suiker en linzen aan preimengsel toevoegen. Soep in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Soepballetjes toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaalse tomatensoep met linzen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig