bewaar
Linzen met gegrilde zalm
Linzen met gegrilde zalm
bewaar

Linzen met gegrilde zalm

40 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

blonde linzen

3 takjes

verse tijm

2

laurierblaadjes

600 g

zalmfilet

4 eetlepels

olijfolie

3

sjalotjes

2 tenen

knoflook

3 eetlepels

rode-wijnazijn

1

citroen

1 flesje

decoratiesaus

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Kook de linzen met 1 takje tijm en de laurierblaadjes in 25 minuten in ruim water beetgaar. Laat ze uitlekken en verwijder de laurierblaadjes en de tijm. Bestrijk de zalmfilets met de helft van de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm 5 minuten. Keer halverwege. De zalm is nu nog rosé vanbinnen. Houd u niet van rosé, gril dan iets langer. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de sjalotjes in 2 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm en doe ze samen met de linzen in de pan. Warm alles nog even door en breng op smaak met de rodewijnazijn en peper en zout. Schep de linzen op een bord, leg de zalm en de citroen erop. Versier het bord met de decoratiesaus. Lekker met broccoli.