Linzen met groenten
Dat dagje zonder vlees of vis vang je prima op met deze goedgekruide linzenschotel.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g gedroogde blonde linzen
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 8 dl water
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 ratatouillemix (zal 400 g (roerbakmix))
- 1½ el hot currypoeder
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- ½ tl kaneel
- 2 el citroensap
- 4 takjes verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Was de linzen in een vergiet onder koud stromend water. Breng in een pan 5 dl water met laurier en 1/2 tl zout aan de kook. Kook de linzen in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe goed door.
- Verhit intussen in een wok of grote braadpan de olie. Bak de groentemix al omscheppend. Roer de curry en koriander met de kaneel erdoor en bak ca. 1 min. mee. Voeg 3 dl water en citroensap toe. Kook de groenten ca. 5 min.
- Roer de linzen door de groenten en verwarm nog ca. 5 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verwijder de laurierblaadjes. Knip de koriander erboven in stukjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Linzen met groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzen met groenten
- 200 g gedroogde blonde linzen
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 5 dl water
Was de linzen in een vergiet onder koud stromend water. Breng in een pan het water met laurier en 1/2 tl zout aan de kook. Kook de linzen in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe goed door.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 ratatouillemix
- 1½ el hot currypoeder
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- ½ tl kaneel
- 3 dl water
- 2 el citroensap
Verhit intussen in een wok of grote braadpan de olie. Bak de groentemix al omscheppend. Roer de curry en koriander met de kaneel erdoor en bak ca. 1 min. mee. Voeg het water en citroensap toe. Kook de groenten ca. 5 min.
- 4 takjes verse koriander
Roer de linzen door de groenten en verwarm nog ca. 5 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verwijder de laurierblaadjes. Knip de koriander erboven in stukjes.