bewaar
Linzen met groenten
Linzen met groenten
bewaar

Linzen met groenten

Dat dagje zonder vlees of vis vang je prima op met deze goedgekruide linzenschotel.

35 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gedroogde blonde linzen

3

gedroogde laurierblaadjes

8 dl

water

2 el

traditionele olijfolie

400

ratatouillemix

1½ el

hot currypoeder

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

½ tl

kaneel

2 el

citroensap

4 takjes

verse koriander

Dat dagje zonder vlees of vis vang je prima op met deze goedgekruide linzenschotel.

Aan de slag

1

Was de linzen in een vergiet onder koud stromend water. Breng in een pan 5 dl water met laurier en 1/2 tl zout aan de kook. Kook de linzen in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe goed door.

2

Verhit intussen in een wok of grote braadpan de olie. Bak de groentemix al omscheppend. Roer de curry en koriander met de kaneel erdoor en bak ca. 1 min. mee. Voeg 3 dl water en citroensap toe. Kook de groenten ca. 5 min.

3

Roer de linzen door de groenten en verwarm nog ca. 5 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verwijder de laurierblaadjes. Knip de koriander erboven in stukjes.