bewaar
Tilapia met pittige venkelsalsa
Tilapia met pittige venkelsalsa
bewaar

Tilapia met pittige venkelsalsa

25 min. bereiden
2 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

1 theelepel

verse gemberwortel

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

4 stukken

tilapiafilet

1 theelepel

lichtbruine basterdsuiker

1

limoen

1 grote

venkel

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

In schaal 2 el olijfolie met knoflook, gember en komijn door elkaar kloppen. Tilapiafilet erdoor wentelen, schaal afdekken en vis in koelkast ca. 2 uur marineren. Tilapia af en toe keren. Voor salsa in schaaltje 4 el olijfolie met suiker door elkaar roeren. Limoensap erdoor kloppen. Venkelgroen van knol snijden en fijnhakken. Venkelknol heel dun schaven. Venkelgroen, venkelknol, rode peper en naar smaak zout en peper erdoor roeren. Smaken op kamertemperatuur in 1 à 2 uur laten intrekken.

2

Tilapiafilet op goed ingevette grilltopper 3 min. grillen, keren en andere kant ook 3 min. grillen. Tilapia met zout bestrooien en venkelsalsa erbij serveren. Lekker met couscous met zongedroogde tomaten of couscoussalade met peterselie (voor recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).