Minipizza's met geitenkaas
Pimp de zondagmiddagborrel met deze superlekkere hapjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 225 g meergranen broodmix (pak a 450 g)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
- 300 g zachte geitenkaas
- 10 cherrytomaten
- 125 ml zure room
Advertentie
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 225 °C. Bereid de broodmix met het water en de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven aanrecht tot ronde lappen van 15 cm. doorsnee. Laat het 10 min. reizen.
- Rits intussen de blaadjes en naaldjes van de takjes van de kruidenmix. Vet de bakplaat in, kruimel de geitenkaas grof en halveer de cherrytomaatjes.
- Leg de deeglappen op de ingevette bakplaat en bestrijk met zure room. Verdeel de geitenkaas en tomaatjes over het deeg. Strooi de kruiden erover. Maal de peper erboven en besprenkel met de rest van de olie.
- Bak in het midden van de oven de minipizza's in ca. 20 min. krokant en gaar. Serveer met rucolasalde.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Minipizza's met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Minipizza's met geitenkaas
Oven voorverwarmen op 225 °C.
- 225 g meergranen broodmix
- 1 el olijfolie extra vierge
Bereid de broodmix met het water en de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Rol het deeg uit op het met bloem bestoven aanrecht tot ronde lappen van 15 cm. doorsnee. Laat het 10 min. reizen.
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
- 1½ el olijfolie extra vierge
- 300 g zachte geitenkaas
- 10 cherrytomaten
Rits intussen de blaadjes en naaldjes van de takjes van de kruidenmix. Vet de bakplaat in, kruimel de geitenkaas grof en halveer de cherrytomaatjes.
- 125 ml zure room
- 1½ el olijfolie extra vierge
Leg de deeglappen op de ingevette bakplaat en bestrijk met zure room. Verdeel de geitenkaas en tomaatjes over het deeg. Strooi de kruiden erover. Maal de peper erboven en besprenkel met de rest van de olie.
Bak in het midden van de oven de minipizza's in ca. 20 min. krokant en gaar. Serveer met rucolasalde.