bewaar
Tartaarsteak met pofaardappels
Tartaarsteak met pofaardappels
bewaar

Tartaarsteak met pofaardappels

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4 grote

aardappels

4 eetlepels

slagroom

50 g

blauwaderkaas

3 eetlepel

olijfolie

2

steaks tartaar

4

tomaten

1 kleine

rode ui

½ eetlepel

balsamicoazijn

Aan de slag

Aardappels schoonboenen, met vork inprikken en in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 4-6 min. gaarpoffen (afhankelijk van vorm en formaat). Aardappels halverwege omdraaien. Met vork slagroom en kaas tot smeuïge crème mengen. Intussen in koekenpan 2 el olie verhitten en tartaarsteaks in 3-4 min. per kant bruin en gaarbakken. Tomaat en ui over twee borden verdelen en besprenkelen met azijn en rest van olie. Aardappels ernaast leggen, aan bovenzijde insnijden en vullen met kaascrème. Tartaar ernaast leggen en bestrooien met zout en peper.