bewaar
Steak tartaar met tomatensalade
Steak tartaar met tomatensalade
bewaar

Steak tartaar met tomatensalade

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

tomaten

1 dunne

prei

1 zak

röstirondjes

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

citroensap

2 eetlepels

kappertjes

25 g

boter

4

steaks tartaar

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Tomaten wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Röstirondjes in midden van oven in 20 min. gaar en bruin bakken. Dressing kloppen van olie, citroensap, zout en peper. Tomaten, prei, kappertjes en dressing door elkaar scheppen. In koekenpan boter verhitten en tartaar 2-4 min. aan elke kant bakken. Tartaar serveren met tomatensalade en röstirondjes.