bewaar
Gepocheerde ossenhaas
Gepocheerde ossenhaas
bewaar

Gepocheerde ossenhaas

35 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ossenhaasjes

400 ml

volle kruidige rode wijn

1 pot

vleesfond

2 teentjes

knoflook

2 takjes

tijm

1 eetlepel

geplette (vier-seizoenen) peperkorrels

50 g

ijskoude boter

Aan de slag

Vlees op kamertemperatuur laten komen. In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen. Knoflook, tijm, peper en 1/2 tl zout toevoegen en smaken ca. 10 min. op laag vuur laten intrekken. Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan. Vlees in 6-8 min. rosé laten worden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken. Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken. Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt. Saus niet meer verhitten. Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelknolselderijpuree.