bewaar
Tonijnsalade op Italiaans bol
Tonijnsalade op Italiaans bol
bewaar

Tonijnsalade op Italiaans bol

10 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

maïskorrels

1 krop

ijsbergsla

8

zwarte olijven met pit

6 eetlepels

olijfmayonaise

2 eetlepels

kappertjes

3 zakjes

tonijnstukjes

4

Italiaanse bollen

4 eetlepels

sladressing balsamico

Aan de slag

Maïs laten uitlekken. Sla schoonmaken, vier mooie bladeren apart houden en rest in reepjes snijden. Helft van olijven in plakjes snijden en rest snipperen. In kom helft van mayonaise, gesnipperde olijven, kappertjes, zout en peper goed mengen. Maïs en tonijn erdoor scheppen en salade in 4 porties verdelen. Bollen halveren en besmeren met rest van mayonaise. Bollen beleggen met blaadje sla, portie tonijnsalade en plakjes olijven. Rest van sla mengen met dressing. Bollen serveren met ijsbergsalade.