Dub­bel­ge­bak­ken cho­co­la­de­koek­jes

(40) waardeer
borrelhapje 24 stuks
4 40

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen. Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen. Zelfrijzend bakmeel en 1/2 tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden. Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen. Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 min. lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen. Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier. Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen. Koekjes nog ca. 20 min. bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes. Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen. Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.