bewaar
Dubbelgebakken chocoladekoekjes
Dubbelgebakken chocoladekoekjes
bewaar

Dubbelgebakken chocoladekoekjes

55 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

24 porties

100 g

zachte boter

150 g

witte basterdsuiker

2

eieren

250 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

extra bittere chocolade

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom boter en suiker met mixer licht en romig kloppen. Eieren een voor een toevoegen en tot homogeen mengsel kloppen. Zelfrijzend bakmeel en 1/2 tl zout boven kom zeven en geheel tot soepel deeg kneden. Chocolade fijnhakken en brokjes door deeg mengen. Van deeg 2 staven vormen van 8 x 20 cm en op ruime afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg met achterkant van natgemaakte lepel gladstrijken. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in 20 min. lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen en bakpapier met deegstaven op werkvlak leggen. Bakplaat opnieuw bekleden met bakpapier. Deegstaven in plakjes van 2 cm dik snijden en koekjes op bakplaat leggen. Koekjes nog ca. 20 min. bakken, halverwege voorzichtig omkeren met paletmes. Bakplaat uit oven nemen en koekjes laten afkoelen. Koekjes zijn nog een week houdbaar in luchtdicht afgesloten koektrommel.