bewaar
Flensjes met kriekensaus
Flensjes met kriekensaus
bewaar

Flensjes met kriekensaus

Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 ml

kriekbier

8 g

vanillesuiker

2 el

kristalsuiker

2 mespunten

gemalen kaneel

300 g

kersen in pot

2 tl

aardappelzetmeel

1 el

kraanwater

100 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

25 g

ongezouten roomboter

4 bollen

vanilleroomijs

1 el

poedersuiker

Deze pannenkoekjes eet je met kersen, een bol vanilleroomijs en een saus van Belgisch bier. Smullen maar!

Aan de slag

1

Breng in een steelpan het helft van het bier, de helft van de vanillesuiker, de suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg de kersen toe en warm 3 min. mee. Roer het aardappelzetmeel met het water glad en bind de saus hiermee.

2

Roer in een kom de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel tot een glad beslag.

3

Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak 4 flensjes van het beslag.

4

Verdeel de flensjes over de borden en verdeel de kersen, saus en het ijs erover. Bestrooi met de poedersuiker.

Flensjes met kriekensaus

Instructievideo - 02:40 min.