bewaar
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
bewaar

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

400 g

kabeljauwfilet

8 plakken

Kempische ham

50 g

koude boter

100 ml

jenever

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en 1/2 citroen uitpersen. Vis droogdeppen, met peper bestrooien en in 4 gelijkmatige stukken snijden. Elk stuk vis met 2 plakken ham omwikkelen, vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van boter verhitten en kabeljauwfilet in ca. 8 min. aan beide zijden gaarbakken. Vis uit pan nemen en braadvocht afblussen met citroensap en jenever. Rest van boter in vlokjes door jus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en jeneverjus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.