Kabeljauwvink met citroenjeneverjus

275 kcal

20 min. bereiden

3.7/5

(6)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers


2003 nr. 09 - Op en top Belgisch

Aan de slag

  1. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en 1/2 citroen uitpersen. Vis droogdeppen, met peper bestrooien en in 4 gelijkmatige stukken snijden. Elk stuk vis met 2 plakken ham omwikkelen, vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van boter verhitten en kabeljauwfilet in ca. 8 min. aan beide zijden gaarbakken. Vis uit pan nemen en braadvocht afblussen met citroensap en jenever. Rest van boter in vlokjes door jus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en jeneverjus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.

Wat vond je van dit recept?

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig