Ham-kiprolletjes met spinazie

Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakjes Kempische ham
- 4 eetlepels tomatentapenade (potje a 140 g)
- 2 maal 2 halve kipfilets (schaaltje a 2 stuks)
- 6 eetlepels boter
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 1 pak spinazie (diepvries, 450 g)
- 3 tomaten
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plakken ham dakpansgewijs per 2 stuks op elkaar leggen. Ham besmeren met tapenade. Kipfilets bestrooien met zout en peper en op ham leggen. Ham om kipfilet wikkelen en met cocktailprikkertje vastzetten. In koekenpan helft van boter verhitten. Kipfilet in 12 min. gaar en goudbruin bakken, regelmatig voorzichtig keren. In andere koekenpan rest van boter verhitten. Aardappelschijfjes in 10 min. gaarbakken. Spinazie verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Tomaat laatste min. door spinazie scheppen. Spinazie op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met gebakken aardappeltjes en spinazie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 34 g
- vet 30 g