Hamlapjes met tzatzikisalade

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 2 uien
- 3 tomaten
- 1 schaaltje hamlappen (ca. 400 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 komkommer
- 1 bakje tzatzikisalade (deli-afdeling, ca. 250 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien pellen en snipperen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan ui in olie ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Tomaten en oregano toevoegen en vlees afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven, af en toe roeren. Komkommer schillen, in plakjes snijden en mengen met tzatzikisalade. Vlees serveren met rijst en tzatzikisalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 65 g
- vet 22 g