Zomersalade met brood en witte kaas

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
40
Advertentie
Ingrediënten
- 6 shoarmabroodjes (pak a 8 stuks)
- ½ citroen (geperst)
- 1 komkommer (in plakjes)
- 6 (tros)tomaten (in partjes)
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 beker witte kaasblokjes (200 g)
- 1 zakje verse koriander (15 g, fijngehakt)
- 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper (fles)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In broodrooster of onder grill shoarmabroodjes lichtbruin roosteren. Broodjes in kleine stukken scheuren, in schaal leggen en besprenkelen met citroensap. Komkommer, tomaat, ui, kaasblokjes en koriander in schaal scheppen. Olie erover schenken en salade voorzichtig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Salade over vier borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g