bewaar
Schapenkaas met kersencompote
Schapenkaas met kersencompote
bewaar

Schapenkaas met kersencompote

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse kersen

2 dl

rode wijn

1 takje

verse rozemarijn

60 g

suiker

4 sneetjes

muesli-notenbrood

200 g

harde schapenkaas

Aan de slag

1

Eventueel van tevoren kersen ontpitten. In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen. Kersen ca. 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt. Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.

2

Brood roosteren in broodrooster. Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden. Elk sneetje brood kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes. Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen. Kommetjes op vier borden zetten. Brood en kaas er omheen leggen.