Schapenkaas met kersencompote

frans
nagerecht
4 personen
2
6
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g verse kersen (of uit pot)
- 2 dl rode wijn (Droë Rooi)
- 1 takje verse rozemarijn
- 60 g suiker
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
- 200 g harde schapenkaas ((stukje Manchego)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Eventueel van tevoren kersen ontpitten. In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen. Kersen ca. 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt. Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.
- Brood roosteren in broodrooster. Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden. Elk sneetje brood kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes. Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen. Kommetjes op vier borden zetten. Brood en kaas er omheen leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2