Wijncrème
215 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 ml
100 g
1 zakje
4
1
2 theelepels
8
Dit heb je nodig
hittebestendige beslagkom
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Frankrijk 2 - Frankrijk 2
In grote pan (waar beslagkom in past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. In beslagkom eierdooiers, ei en citroenrasp loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur afnemen en ca. 10 minuten laten afkoelen. Wijnmengsel in dun straaltje, al kloppend aan eimengsel toevoegen. Beslagkom op kokend water zetten (au bain-marie). Vuur laag draaien en onder voortdurend kloppen met garde in 5 à 8 minuten schuimig kloppen tot een lobbige, dikke saus. Het mengsel mag niet koken. Beslagkom van vuur afnemen, in bak met koud water zetten en met garde nog ca. 1 minuut doorkloppen. Crème in vier coupes scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Serveren met lange vingers.
Wijncrème

nagerecht
4 personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In grote pan (waar beslagkom in past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. In beslagkom eierdooiers, ei en citroenrasp loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur afnemen en ca. 10 minuten laten afkoelen. Wijnmengsel in dun straaltje, al kloppend aan eimengsel toevoegen. Beslagkom op kokend water zetten (au bain-marie). Vuur laag draaien en onder voortdurend kloppen met garde in 5 à 8 minuten schuimig kloppen tot een lobbige, dikke saus. Het mengsel mag niet koken. Beslagkom van vuur afnemen, in bak met koud water zetten en met garde nog ca. 1 minuut doorkloppen. Crème in vier coupes scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Serveren met lange vingers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 ml witte wijn
100 g suiker
1 zakje bourbon vanillesuiker
4 eieren
1 ei
2 theelepels citroenrasp
8 lange vingers
Dit heb je nodig
hittebestendige beslagkom




