Wijn­crè­me

(23) waardeer
frans nagerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hittebestendige beslagkom

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote pan (waar beslagkom in past) ruim water aan de kook brengen. In andere pan wijn met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. In beslagkom eierdooiers, ei en citroenrasp loskloppen. Pan met wijnmengsel van vuur afnemen en ca. 10 minuten laten afkoelen. Wijnmengsel in dun straaltje, al kloppend aan eimengsel toevoegen. Beslagkom op kokend water zetten (au bain-marie). Vuur laag draaien en onder voortdurend kloppen met garde in 5 à 8 minuten schuimig kloppen tot een lobbige, dikke saus. Het mengsel mag niet koken. Beslagkom van vuur afnemen, in bak met koud water zetten en met garde nog ca. 1 minuut doorkloppen. Crème in vier coupes scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Serveren met lange vingers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.