bewaar
Fruitsalade met anijsroom
Fruitsalade met anijsroom
bewaar

Fruitsalade met anijsroom

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4

sinaasappels

½

granaatappel

2

vijgen

1 eetlepel

citroensap

5 eetlepels

suiker

¼ liter

slagroom

2 eetlepels

anijslikeur

8 blaadjes

munt

Aan de slag

Sinaasappels boven schaal dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden en sap opvangen. Pitten van sinaasappel verwijderen. Granaatappel halveren, in stukken breken en pitjes van velletjes ontdoen. Vijgen wassen en in vieren delen. Sinaasappelsap, citroensap en 4 eetlepels suiker door elkaar roeren en door sinaasappel en granaatappel mengen. In kom slagroom, rest van suiker en likeur stijf kloppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met vijgen, muntblaadjes en anijsroom.