bewaar
Fruitsalade met balsamicosiroop
Fruitsalade met balsamicosiroop
bewaar

Fruitsalade met balsamicosiroop

30 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

vanillestokje

200 ml

witte balsamicoazijn

5 el

suiker

1

laurierblad

1

galiameloen

250 g

witte druiven

1

mango

1 el

limoensap

500 g

aardbeien

½ bakje

verse munt

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de balsamicoazijn, suiker, het vanillestokje en laurierblad aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Neem het vanillestokje en laurierblad uit de pan.

2

Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de druiven van de tros. Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het limoensap. Doe de meloen, druiven, mango en aardbeien in een glazen schaal en schep om. Besprenkel met de balsamicosiroop. Garneer met blaadjes munt.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.