Fruitsalade met balsamicosiroop

italiaans
nagerecht
8 personen
4
74
Advertentie
Ingrediënten
- 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
- 200 ml witte balsamicoazijn
- 5 el suiker
- 1 laurierblad
- 1 galiameloen (gehalveerd)
- 250 g witte druiven
- 1 mango (geschild)
- 1 el limoensap
- 500 g aardbeien (gehalveerd)
- ½ bakje verse munt ((a 15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de balsamicoazijn, suiker, het vanillestokje en laurierblad aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Neem het vanillestokje en laurierblad uit de pan.
- Verwijder de pitjes en de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de druiven van de tros. Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het limoensap. Doe de meloen, druiven, mango en aardbeien in een glazen schaal en schep om. Besprenkel met de balsamicosiroop. Garneer met blaadjes munt.

Vanillestokjes verwerken
instructievideo
- 00:48 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 110 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 26 g
- vet 0 g