bewaar
Gebakken lamsvlees met groene olijven
Gebakken lamsvlees met groene olijven
bewaar

Gebakken lamsvlees met groene olijven

20 min. bereiden
30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 takjes

rozemarijn

100 ml

witte wijn

150 ml

olijfolie

4 plakken

lamsbout

peper uit pepermolen met chilipepertjes

100 g

groene olijven

1 theelepel

vloeibare vleesbouillon

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.

2

In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken lamsvlees met groene olijven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig