Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
2 takjes
rozemarijn
100 ml
witte wijn
150 ml
olijfolie
4 plakken
lamsbout
peper uit pepermolen met chilipepertjes
100 g
groene olijven
1 theelepel
vloeibare vleesbouillon
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.
In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.
Gebakken lamsvlees met groene olijven

hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.
In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
100 ml witte wijn
150 ml olijfolie
4 plakken lamsbout
0 peper uit pepermolen met chilipepertjes
100 g groene olijven
1 theelepel vloeibare vleesbouillon
Dit heb je nodig
keukenpapier