bewaar
Gebakken lamsvlees met groene olijven
Gebakken lamsvlees met groene olijven
bewaar

Gebakken lamsvlees met groene olijven

20 min. bereiden
30 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

2 tenen

knoflook

2 takjes

rozemarijn

1 dl

witte wijn

1½ dl

olijfolie

4 plakken

lamsbout

peper uit pepermolen met chilipepertjes

100 g

groene olijven

1 theelepel

vloeibare vleesbouillon

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.

2

In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.