bewaar
Rijke cheesecake met perziken
Rijke cheesecake met perziken
bewaar

Rijke cheesecake met perziken

20 min. bereiden
45 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

8 personen

450 g

verse roomkaas

3

eieren

200 g

suiker

1 el

Amaretto

125 ml

slagroom

3

perziken

1 zakje

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • mixer

  • springvorm doorsnede 24 cm, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.

algemeenVoor een goed eindresultaat is het van belang dat de slagroom echt lobbig is en de eiwitten zo stijf dat u de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij begin al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang voor het welslagen, spatelen dus en niet roeren, want dan verdwijnt het luchtige in het beslag.