bewaar
Amandelpuddinkjes
Amandelpuddinkjes
bewaar

Amandelpuddinkjes

25 min. bereiden
3 uur wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes

gelatine

150 ml

amaretto

4 el

amandelschaafsel

2 bekers

slagroom

2 el

suiker

½ bakje

ricotta

Dit heb je nodig

  • 4 puddingvormpjes of aluminium timbaaltjes (inhoud 125 ml)

Aan de slag

1

Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de Amaretto, maar laat niet koken. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto. Laat nog verder afkoelen.

2

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de ricotta los en schep het Amaretto-gelatinemengsel en de helft van het amandelschaafsel erdoor. Spatel de slagroom er luchtig door en verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat minstens 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

3

Stort de puddinkjes op 4 borden en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Lekker met een scheutje Amaretto erover.

algemeenRicotta smaakt ook heerlijk in risotto met venkel.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Amandelpuddinkjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig