bewaar
Rodebessenchutney
Rodebessenchutney
bewaar

Rodebessenchutney

45 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

½ bak

rode aalbessen

3

rode uien

5 eetlepels

rode wijnazijn

2 eetlepels

balsamicoazijn

200 g

lichtbruine basterdsuiker

1 cm

verse gemberwortel

8

zwarte peperkorrels

Dit heb je nodig

  • jampot met schroefdeksel of weckpot (inhoud 1/2 l)

Aan de slag

In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.

tip

algemeenDe chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.