Ge­roos­ter­de per­zi­ken met no­ten

(7) waardeer
bijgerecht 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden. Noten grof hakken. In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen. Citroensap en olie erover sprenkelen. Zout en royaal peper erboven malen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren. Af en toe omscheppen. Lekker bij kalfsvlees.

Tip:

Vervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper. Heerlijk bij kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.