bewaar
Geroosterde perziken met noten
Geroosterde perziken met noten
bewaar

Geroosterde perziken met noten

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 rijpe

perziken

25 g

walnoten

½ zakje

hazelnoten

½ eetlepel

verse tijm

½

citroen

2 eetlepels

walnotenolie

grofgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden. Noten grof hakken. In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen. Citroensap en olie erover sprenkelen. Zout en royaal peper erboven malen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren. Af en toe omscheppen. Lekker bij kalfsvlees.

tip

algemeenVervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper. Heerlijk bij kip.