Ingrediënten
4 personen
6 rijpe
perziken
25 g
walnoten
½ zakje
hazelnoten
½ eetlepel
verse tijm
½
citroen
2 eetlepels
walnotenolie
grofgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 25 cm)
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden. Noten grof hakken. In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen. Citroensap en olie erover sprenkelen. Zout en royaal peper erboven malen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren. Af en toe omscheppen. Lekker bij kalfsvlees.
Geroosterde perziken met noten

bijgerecht
null personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden. Noten grof hakken. In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen. Citroensap en olie erover sprenkelen. Zout en royaal peper erboven malen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren. Af en toe omscheppen. Lekker bij kalfsvlees.
algemeen:Vervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper. Heerlijk bij kip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 rijpe perziken
25 g walnoten
½ zakje hazelnoten
½ eetlepel verse tijm
½ citroen
2 eetlepels walnotenolie
0 grofgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 25 cm)