As­per­ges met wit­te wijn­saus

Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi!

(36) waardeer
hoofdgerecht Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi! 4 personen
2 36

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook water in een aspergepan of hoge pan. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges dun, vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ca. 15 min. gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak in 10 min. bruin en gaar. Knip de peterselie fijn.
  3. Bereid de saus met de rest van de boter, wijn en het water. Roer de peterselie door de saus. Serveer de asperges met kip, tagliatelle en saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 18-19

Asperges met witte wijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met wit­te wijn­saus

1
1
  • 1 kg verse witte asperges
  • 300 g groene tagliatelle

Kook water in een aspergepan of hoge pan. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges dun, vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ca. 15 min. gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 400 g kipfilet
  • 15 g verse peterselie

Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak in 10 min. bruin en gaar. Knip de peterselie fijn.

3
3
  • 40 g mix voor aspergesaus
  • 100 ml Sauvignon blanc witte wijn

Bereid de saus met de rest van de boter, wijn en het water. Roer de peterselie door de saus. Serveer de asperges met kip, tagliatelle en saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.