bewaar
Asperges met witte wijnsaus
Asperges met witte wijnsaus
bewaar

Asperges met witte wijnsaus

Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi!

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

300 g

groene tagliatelle

25 g

ongezouten roomboter

400 g

kipfilet

15 g

verse peterselie

40 g

mix voor aspergesaus

100 ml

Sauvignon blanc witte wijn

Gebakken kip met asperges? Wist je niet, maar is een topcombi!

Aan de slag

1

Kook water in een aspergepan of hoge pan. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil de asperges dun, vanaf vlak onder de kop. Kook de asperges in ca. 15 min. gaar. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak in 10 min. bruin en gaar. Knip de peterselie fijn.

3

Bereid de saus met de rest van de boter, wijn en het water. Roer de peterselie door de saus. Serveer de asperges met kip, tagliatelle en saus.