bewaar
Aspergesalade met truffelvinaigrette
Aspergesalade met truffelvinaigrette
bewaar

Aspergesalade met truffelvinaigrette

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren (M)

500 g

witte asperges

5 eetlepels

olijfolie extra vierge met truffelaroma

2 eetlepels

witte wijnazijn

150 g

graskaas of Goudse jonge kaas

1 zak

gemengde sla extra

1

stokbrood

50 g

kruidenboter

Aan de slag

Eieren in ca. 8 minuten hard koken. In aspergepan of hoge pan water koken. Houtachtige uiteinden van asperges snijden. Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop. Asperges in ca. 15 minuten gaar koken. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren. Kaas in blokjes snijden. Eieren pellen en in plakjes snijden. In grote schaal sla leggen. Asperges, ei, kaas en dressing erover verdelen. Serveren met stokbrood en kruidenboter.