bewaar
Bessenbavarois
Bessenbavarois
bewaar

Bessenbavarois

30 min. bereiden
4 uur wachten
36waarderingen

Ingrediënten

6 personen

10 blaadjes

witte gelatine

1

citroen

225 g

zwartebessenjam

4 dl

volle yoghurt

4 eetlepels

witte basterdsuiker

125 ml

slagroom

1 blikje

bosbessen op lichte siroop

½ theelepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • rasp

  • puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

8 blaadjes gelatine in ruim koud water weken. Schil van citroen schoonboenen en raspen, citroen uitpersen. In pan 3 eetlepels citroensap met -rasp aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen, pan van vuur nemen en gelatine in hete sap oplossen. 150 g jam door hete vloeistof roeren. In kom yoghurt met suiker loskloppen, jammengsel erdoor roeren en laten afkoelen tot lobbig mengsel. Slagroom stijf kloppen en door yoghurtmengsel spatelen. Vorm invetten en yoghurtmengsel erin scheppen. In koelkast ca. 1 uur afgedekt iets laten opstijven. Intussen rest van blaadjes gelatine in koud water weken. Bosbessen in zeef boven pan laten uitlekken. Opgevangen bessensap met rest van jam aan de kook brengen en iets laten inkoken. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete bessenmengsel oplossen. Bosbessen erdoor roeren en geheel laten afkoelen tot vloeistof iets begint op te stijven. Bessenmengsel over bavarois scheppen en gladstrijken. Bavarois in koelkast in ca. 3 uur verder laten opstijven.

2

Bord op puddingvorm zetten, samen keren en bavarois uit vorm laten glijden. Bavarois in plakken snijden.

tip

algemeenAls de bavarois niet uit de vorm wil komen, houd dan de vorm enkele tellen in heet water.