Ingrediënten
4 personen
1 el
ongezouten roomboter
400 g
zeekraal
2 el
citroensap
2 el
kraanwater
1
beschuit
Dit heb je nodig
zeef
Aan de slag
Verhit de boter in een pan en verwarm de zeekraal al omscheppend op laag vuur ca. 2 min. Schenk het citroensap en het water erbij. Laat de zeekraal afgedekt in ca. 10 min. gaar stoven.
Wrijf de beschuit boven een pan door een zeef. Schep de zeekraal met de beschuit om en breng op smaak met peper.
Gestoofde zeekraal

bijgerecht
4 personen
60 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een pan en verwarm de zeekraal al omscheppend op laag vuur ca. 2 min. Schenk het citroensap en het water erbij. Laat de zeekraal afgedekt in ca. 10 min. gaar stoven.
Wrijf de beschuit boven een pan door een zeef. Schep de zeekraal met de beschuit om en breng op smaak met peper.
combinatietip:Serveer met gepocheerde vis met hollandaisesaus en rijst.
variatietip:In Zeeland wordt ook veel prei geteeld. Prei kun je op dezelfde typisch Zeeuwse manier bereiden als de zeekraal. Neem voor 4 personen 600 g in stukken gesneden preistronken. Stoof de prei zonder water in ca. 15 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el ongezouten roomboter
400 g zeekraal
2 el citroensap
2 el kraanwater
1 beschuit
Dit heb je nodig
zeef