
Ingrediënten
4 personen
1 el
ongezouten roomboter
400 g
zeekraal
2 el
citroensap
2 el
kraanwater
1
beschuit
Dit heb je nodig
zeef
Aan de slag
1
Verhit de boter in een pan en verwarm de zeekraal al omscheppend op laag vuur ca. 2 min. Schenk het citroensap en het water erbij. Laat de zeekraal afgedekt in ca. 10 min. gaar stoven.
2
Wrijf de beschuit boven een pan door een zeef. Schep de zeekraal met de beschuit om en breng op smaak met peper.
combinatietipServeer met gepocheerde vis met hollandaisesaus en rijst.
variatietipIn Zeeland wordt ook veel prei geteeld. Prei kun je op dezelfde typisch Zeeuwse manier bereiden als de zeekraal. Neem voor 4 personen 600 g in stukken gesneden preistronken. Stoof de prei zonder water in ca. 15 min. gaar.