Visburger

hoofdgerecht
4 personen
3
28
Advertentie
Ingrediënten
- 1 el olie
- 2 tomaten
- 4 blaadjes sla
- 2 zoetzure augurken
- 2 x 2 kabeljauwburgers
- 4 zachte witte bolletjes (of bruine)
- 4 el Thousand Island dressing
Keukenspullen
- invetkwastje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Was de tomaten en blaadjes sla. Dep ze droog met wat keukenpapier. Snij de tomaten en augurken in dunne plakjes.
- Leg de kabeljauwburgers op de bakplaat. Doe ovenwanten aan en schuif de bakplaat in de oven. Bak de burgers 8 minuten; draai ze halverwege om.
- Snij de broodjes doormidden. Leg op de onderste helften de blaadjes sla.
- Doe ovenwanten aan en haal de kabeljauwburgers uit de oven. Leg ze op de blaadjes sla. Verdeel de plakjes tomaat en augurk over de visburgers.
- Schenk er de dressing over en dek de visburgers af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer de patat erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...