bewaar
Worst aan 't spit
Worst aan 't spit
bewaar

Worst aan 't spit

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

16

cocktailworstjes

16 plakjes

gerookt ontbijtspek

2 theelepels

gedroogde Provençaalse kruiden

1

ei

3 eetlepels

paneermeel

12 stukjes

belegen kaas

1 eetlepel

boter of margarine

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • vleestang of spatel

Aan de slag

1

Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Spreid de plakjes ontbijtspek uit op een snijplank en strooi Provençaalse kruiden over de plakjes.

2

Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal alle blokjes kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

3

Rol elk worstje in een plakje spek. Steek aan elke satéprikker 4 worstjes en 3 blokjes kaas. Doe ze om en om. Begin met een worstje.

4

Doe de boter in een koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur en bak de spiezen in ongeveer 4 minuten knapperig, keer ze af en toe om. Dat gaat handig met een vleestang. Serveer er lekker veel patat bij!

tip

algemeenEet een lekkere rauwkostsalade bij de spiezen. Die kun je zelf maken van wortel en witte kool bijvoorbeeld, maar je kunt 'm ook kant-en-klaar kopen.